ŠESTA LIČNA: Upoznajte Gorana Boškovića! | S3 E32

Datum objavljivanja: 19. Ožu 2021.
Izdržali smo par nedelja bez YUBA priča, ali kako u poslednje vreme imamo tekstove na Mondu koji se bave ovom temom, našli smo jednog adekvatnog sagovornika koji je dobar i za istorijske, i za recentne teme. U pitanju je Goran Bošković, novi asistent Dejana Radonjića na klupi Crvene Zvezde!
Stariji ljubitelji pamte da je Bošković bio jedan od premijernih skorera u YUBA Ligi sredinom devedesetih. Podgorički bek-krilo, koji je svoj talenat brusio prvo na ulici, a zatim kao član KK Titograda, je svoj prvi veliki korak napravio odlaskom u Radnički sa Krsta 1991. Tamo je, pod nadzorom velikih trenerskih imena poput Dragoljuba Pljakića i Slobodana “Pive” Ivkovića, sazreo u igrača koji je bio i na ivici reprezentativne selekcije pred odlazak Jugoslavije u Atinu.
Bošković je punu igračku afirmaciju doživeo 1996. odlaskom u FMP, sa kojim osvaja trofej kupa Jugoslavije u Nišu u svojoj prvoj sezoni i biva proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira. Kao igrač Železnika, on će igrati i dva nacionalna finala protiv Partizana i Crvene Zvezde.
U naredne dve godine Bošković ostavlja traga kao igrač Budućnosti, sa kojom osvaja titulu prvaka Jugoslavije u skraćenoj sezoni 1998-99, a zatim i Crvene Zvezde sa kojom je igrao Evroligu. U dresu Zvezde se istakao sa nekoliko jako bitnih šuteva u inače teškoj i turbulentnoj sezoni, a navijači pogotovo pamte šut za izjednačenje protiv Hemofarma koji je postigao preko celog terena.
Nakon stranih avantura u Izraelu i Francuskoj, Goran je proveo prve trenerske dane u ŽKK Budućnost, sa kojim je osvojio pet nacionalnih i dve regionalne titule. Od ove sezone, on je u stafu Dejana Radonjića, njegovog starog saigrača iz FMP-a i Budućnosti, i zajedno će pokušati da vrate Zvezdu na šampionski kolosek.
Iz Goranove priče čućete kako se nekad igralo i pre svega treniralo, i kako se to poredi sa košarkom danas u Srbiji i regionu. I naravno, biće dobre priče o “vremenima davno prošlim”.
Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!
#šestalična #mondosport #goranbošković
Mondo Guglali Smo playlist 👉 bit.ly/MondoGuglaliSmoPlaylist
Mondo Reakcije playlist 👉 bit.ly/MondoReakcijePlaylist
Mondo InŠtagram playlist 👉 bit.ly/MondoInstagramPlaylist
Mondo Podcenjeno / Precenjeno 👉 bit.ly/POTCENJENO-PRECENJENOP...
Sve Mondo videe pogledajte ovde 👉 bit.ly/MONDOVideos
OVAJ KLIP NIJE DOZVOLJENO KOPIRATI I POSTAVLJATI NA DRUGE KANALE.
Hvala unapred, mondo.rs
Pratite MONDO na društvenim mrežama:
APPLE PODCASTS 👉 apple.co/2E4eP26​​​
GOOGLE PODCASTS 👉 bit.ly/2PQl3Fs​​​
SPOTIFY 👉 spoti.fi/3gZ1pTL
Subscribe 👉 bit.ly/SUBSCRIBE_To_MONDO
Instagram 👉 bit.ly/MONDOInsta
Facebook 👉 bit.ly/MONDOFB
TikTok 👉 bit.ly/MondoTikTok
SoundCloud 👉 bit.ly/MONDOSoundCloud
Twitter 👉 bit.ly/MONDOTwitter
MondoSport HRdown 👉 bit.ly/MONDORSSportHRdown
MondoSport Facebook 👉 bit.ly/MONDORSSportFacebook
MondoSport Instagram 👉 bit.ly/MONDORSSportInstagram
MondoOna Instagram 👉 bit.ly/MondoOnaInstagram
MondoOna HRdown 👉 bit.ly/MondoOnaHRdown

Komentari