ŠESTA LIČNA: Vreme je za „Žućka!“ | S3 E27

Datum objavljivanja: 10. Vel 2021.
Februar je, a februar između ostalog znači i pauza za nacionalne kupove. Staje Evroliga, staje Evrokup, staje i Jadranska Liga, kao sve ostalo u košarkašoj Evropi, i ubrzo ćemo saznati ko će biti novi osvajač Kupa Radivoja Koraća, nacionalnog kup takmičenja republike Srbije!
Po prvi put posle šest godina, za trofej će se najbolji srpski klubovi takmičiti u gradu koji se ne zove “Niš”. Sportski centar Čair je bio odličan domaćin, ali sad je došao red da se posle sedamnaest godina završni turnir kupa preseli u Novi Sad. Biće ovo ujedno i drugi put u istoriji da se “Žućko” dodeljuje u glavnom gradu Vojvodine, koji je takođe bio domaćin i u nekoliko navrata dok kup nije nosio ime proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i legende OKK Beograda.
Kao i uvek, za najviše odličje nadmetaće se osam klubova - ovaj put pet ABA ligaša, i tri “pojačanja” iz nacionalnih rangova. Trofej brani beogradski Partizan, a ostali kandidati su Crvena Zvezda, Mega, FMP i čačanski Borac iz ABA jata, tojest Radnički Kragujevac, zemunska Mladost i Vojvodina.
Partizan, koji je osvojio poslednja tri kupa - dva sa Andreom Trinkijerijem na klupi, a jedan sa Nenadom Čankom - stiže u Novi Sad u promenljivoj formi. Dok se u Evrokupu crno-beli nadaju daljem prolasku, u ABA ligi su se njihove šanse za plasman u plej-of drastično umanjile serijom od četiri uzastopna poraza. Četvrti kup u nizu bi sigurno popravio raspoloženje u Humskoj, a trener Sašo Filipovski će u “Spensu” moći da računa na sve svoje igrače.
Taj “luksuz” nema prvi izazivač Crvena Zvezda, koja stiže u Novi Sad oslabljena za prisustvo Korija Voldena, Kina Koloma, Lengstona Hola i Lendrija Noka, kao i nekoliko članova stručnog štaba te i suspendovanog Džonija O’Brajanta. Zvezda će tako na poziciji organizatora igre računati mahom na mladog Uskokovića, a neka rezerva bio bi Dejan Davidovac. Svejedno, crveno-beli lepo pamte Novi Sad, jer su tamo 2004. trijumfovali kao autsajderi posle tri dramatične utakmice.
Svoju šansu iz prikrajka vrebaju Mega, FMP i Borac - ekipe iz KLS ranga su nominalni autsajderi, ali biće naravno zanimljivo videti može li legendarni Raško Katić da pomrsi račune jednoj od svojih bivših ekipa.
O svemu ovome Miloš će pričati sa tandemom sa Arene Milanom Cakovićem i Dejanom Karovićem - dok Cakija već znate iz podkasta o drugoj ABA ligi i košarkaškoj ligi Srbije, njegov mladi kolega debituje u podkastu. U svakom slučaju, temeljniju analizu od ove sigurno nećete čuti ove nedelje…verovatno.
Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!
#šestalična #milancakovic #dejankarovic #mondoportal
Mondo Guglali Smo playlist 👉 bit.ly/MondoGuglaliSmoPlaylist
Mondo Reakcije playlist 👉 bit.ly/MondoReakcijePlaylist
Mondo InŠtagram playlist 👉 bit.ly/MondoInstagramPlaylist
Mondo Podcenjeno / Precenjeno 👉 bit.ly/POTCENJENO-PRECENJENOP...
Sve Mondo videe pogledajte ovde 👉 bit.ly/MONDOVideos
OVAJ KLIP NIJE DOZVOLJENO KOPIRATI I POSTAVLJATI NA DRUGE KANALE.
Hvala unapred, mondo.rs
Pratite MONDO na društvenim mrežama:
Subscribe 👉 bit.ly/SUBSCRIBE_To_MONDO
Instagram 👉 bit.ly/MONDOInsta
Facebook 👉 bit.ly/MONDOFB
TikTok 👉 bit.ly/MondoTikTok
SoundCloud 👉 bit.ly/MONDOSoundCloud
Twitter 👉 bit.ly/MONDOTwitter
MondoSport HRdown 👉 bit.ly/MONDORSSportHRdown
MondoSport Facebook 👉 bit.ly/MONDORSSportFacebook
MondoSport Instagram 👉 bit.ly/MONDORSSportInstagram
MondoOna Instagram 👉 bit.ly/MondoOnaInstagram
MondoOna HRdown 👉 bit.ly/MondoOnaHRdown

Komentari

  • Au Caki sta si izjavio za Vojvodinu😂🤣 Vojvodina relativno lako je pobedila FMP

  • Trebao je evdin kao gost

  • Molim vas da otvorite poseban kanal za ovu emisiju. Zbog pracenja mi konstantno izlazi neko smece na YT iritira me toliko da bi ih spalio benzinom ko u GTA, sve one nakaze. Dajte odvojite se od silikonskih trendseter nakaza i jadnika.

  • Samo mjetal

  • idemooo ZVEZDOOOOO

  • Omg 24 sekunde

    • marija udaj se za meneeeeee