ŠESTA LIČNA: Džoni, budi dobar! | S3 E26

Datum objavljivanja: 5. Vel 2021.
Danas smo ponovo u susedstvu. Nakon priče sa Vukom Radivojevićem, selimo se južno do Podgorice, gde ćemo sesti na virtuelnu kafu sa Nikolom Ivanovićem!
Ivanović je već neko vreme poznat kao jedan od najubojitijih strelaca na rosteru Budućnosti. Kako kolega Edin Avdić kaže, ne seća se kada je Nikola loše odigrao neku veliku utakmicu. To je apsolutno tačno, jer Ivanović zasija baš onda kada je najpotrebnije - a to najbolje znaju Zvezda i Partizan. Njegova igra jedan na jedan podseća na najbolje dane podgoričkog basketa, pa se s pravom može reći da je “Džoni” legitimni naslednik igrača kakvi su Gašo Pajović i Dejan Radonjić.
Nikola nas u današnjem razgovori polako provodi kroz svoju profesionalnu karijeru, koja traje već dobrih deset godina - iako on ima svega dvadeset i šest. Njegov sam početak desio se, atipično za jednog Podgoričanina, u Baru. Sa nepunih sedamnaest godina igrao je Balkansku Ligu, i uspeo da dođe do njenog Fajnal For turnira i to kao bitan rotacijski igrač.
Nakon toga, Nikola se vraća u Budućnost gde ubrzo, nakon povrede Aleksandra Ćapina, postaje bitna karika u ekipi. Usledile su odlične četiri godine u Podgorici, a ujedno je i njegova reprezentativna karijera krenula uzlazno - srpskoj publici se predstavio čuvenim šutem za pobedu sa pola terena, kada je Crna Gora u beogradskoj Areni šokirala Srbiju na utakmici kvalifikacija za Evrobasket 2013. u Sloveniji.
Sledeća stanica u njegovoj karijeri bio je Beograd, preciznije, Mega. U jedinoj sezoni u dresu “fabrike talenata”, Ivanović je osvojio kup Srbije i uzeo nagradu za najkorisnijeg igrača tog turnira. Nakon toga, usledio je i odlazak u Atinu, u AEK, gde se - uz jednu međustanicu u Orlandini - zadržao svega godinu dana.
Na leto 2017, Nikola se vraća u Podgoricu i nastavlja tamo gde je stao. Uz podršku stručnog štaba, zajedno sa Nemanjom Gordićem on formira osovinu šampionske ekipe Budućnosti, koja će u neizvesne četiri utakmice poraziti favorizovanu Crvenu Zvezdu. Ivanovićeva podgorička rapsodija i dalje traje, i on i ove sezone pruža odlične partije za “plave”.
Nikola nam je, pored svega ovoga, pokušao i da dočara kako izgleda taj “mamba mentality” koji imaju veliki strelci i veliki jedan na jedan igrači. i šta se to desi u njemu da se iz “Johnny Handsome” pretvori u “Heeeere’s Johnny!”. Saznaćete i kako je basket na podgoričkim terenima uticao na formiranje njegove prepoznatljive igre, i kako je bilo sarađivati sa raznim vrhunskim trenerima u regionu, poput Dejana Radonjića, Dejana Milojevića, Luke Pavićevića i Aleksandra Džikića.
Takođe, bilo je malo reči i o reprezentaciji Crne Gore, ali kao i uvek, bilo je smeha i dobre atmosfere.
Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!
#šestalična #nikolaivanović #mondoportal
00:00 - 00:34 | Intro
00:34 - 05:49 | Kao Mornar dobro more...
05:49 - 10:30 | "Prošla" Budućnost i Hoops Summit
10:30 - 14:00 | Sa pola terena!
14:00 - 20:03 | Priče iz fabrike (talenata)
20:03 - 24:00 | Grčka i njene kolonije
24:00 - 28:20 | Povratak u Budućnost
28:20 - 32:05 | Mamba mentality
32:05 - 35:20 | Priče sa asfalta
35:20 - 39:49 | Povrede i Kina
39:49 - 44:27 | Planovi, planovi...planovi.
44:27 - 48:53 | Trojica koju pamtiš!
Mondo Guglali Smo playlist 👉 bit.ly/MondoGuglaliSmoPlaylist
Mondo Reakcije playlist 👉 bit.ly/MondoReakcijePlaylist
Mondo InŠtagram playlist 👉 bit.ly/MondoInstagramPlaylist
Mondo Podcenjeno / Precenjeno 👉 bit.ly/POTCENJENO-PRECENJENOP...
Sve Mondo videe pogledajte ovde 👉 bit.ly/MONDOVideos
OVAJ KLIP NIJE DOZVOLJENO KOPIRATI I POSTAVLJATI NA DRUGE KANALE.
Hvala unapred, mondo.rs
Pratite MONDO na društvenim mrežama:
APPLE PODCASTS 👉 apple.co/2E4eP26​​
GOOGLE PODCASTS 👉 bit.ly/2PQl3Fs​​
SPOTIFY 👉 spoti.fi/3gZ1pTL
Subscribe 👉 bit.ly/SUBSCRIBE_To_MONDO
Instagram 👉 bit.ly/MONDOInsta
Facebook 👉 bit.ly/MONDOFB
TikTok 👉 bit.ly/MondoTikTok
SoundCloud 👉 bit.ly/MONDOSoundCloud
Twitter 👉 bit.ly/MONDOTwitter
MondoSport HRdown 👉 bit.ly/MONDORSSportHRdown
MondoSport Facebook 👉 bit.ly/MONDORSSportFacebook
MondoSport Instagram 👉 bit.ly/MONDORSSportInstagram
MondoOna Instagram 👉 bit.ly/MondoOnaInstagram
MondoOna HRdown 👉 bit.ly/MondoOnaHRdown

Komentari